22.1.2019 - Naše tělo - Jak (ne)funguje člověk

12.01.2019 13:46

Večer z cyklu Tělo-Mysl-Zdraví na téma  "Naše tělo z pohledu celostní terapie" v podání celostního terapeuta Michala Koláře, aneb jak vzájemně souvisí stav těla a mysli, jak ovlivňují naše zdraví ...

 

beseduje: Michal Kolář

Vstupné: 25,- Kč 

Začátek: 22.1.2018 od 19.30 hodin

Místo: sál U Boudů (Praha - Kolovraty)

 

Podpora: akce je podpořena z rozpočtu MČ Praha-Kolovraty
 

 

Jak (ne)funguje člověk - jak již samotný název přednášky napovídá, zaměříme se na to, jak náš energetický stav ovlivňuje naši psychiku a naše tělo. Zjistíme, že součástí naší výbavy není jen hmatatelné tělo fyzické, nýbž i jemněhmotná těla další. Znovu objevíme to, co věděli již staří číňané a indové  - a sice kterak systém čaker a meridiánů vyživuje a v činnost uvádí naše fyzické tělo. Jak funguje náš mozek, který v sobě obsahuje jak mužskou, tak i ženskou energii, takže energeticky jsme vlastně oboupohlavní bytosti. A dojde i na skandální odhalení, proč se nám  při pohledu nahoru podlamují kolena.

 

Michal Kolář (nar.1972) původní profesí masér a fyzioterapeut. Umění masáží vystudoval u Stanislava Flandery a prof MUDr. Ivana Dylevského v Praze. Ve velké oblibě má zejména masáže lymfatické. Fyzioterapii – metodu Ostecompact vystudoval u Clauda Fossairta. A když mu ani tohoto nebylo dosti vydal se objevovat netušené možnosti Kineziologie – One Brain autorů Daniela Whitesida a Gordona Stokese. Zde došel až na úroveň instrukrora metody ( česky „učitel terapeutů“ ) Po čase rozšířil své pole působnosti o konstalační terapii a fytoterapii. Coby terapeut působí už 15 let. Michal rád píše články a přednáší. Z obsahu jeho článků je zřejmé, do jaké míry Michala oslovila mytologie a astrologie. V rámci volného cyklu Probouzení těla pořádá autorské pracovní terapeutické semináře na nejrůznější témata, např. Jídlo, strava, výživa aneb po čem hladoví vaše Tělo a Duše, Peníze, cena a ohodnocení, anebo Dýchání a stabilita v životě – fyzická, mentální a emocionální. Michal má rád operu – zejména tu barokní od Vivaldiho a Haendela, rododendrony a azalky, pěstuje tibetské orchideje a rád vaří na motivy a podle italské a španělské kuchyně. Po většinu času svého života žije a tvoří v Praze.