Body na hlavě

25.05.2014 07:40

 Srdeční nervová pleteň, vrátník žaludku

1 Srdeční nervová pleteň, vrátník žaludku +)

Bod je umístěn ve středu temene hlavy, asi 25 mm před malým týlním lupínkem, měkké místo. Tento bod ovlivňuje vrátník a také centrální srdeční nervovou pleteň. Pomáhá při křečích v břiše, plynatosti a při potížích s trávením. Někteří lidé cítí účinky tohoto ošetření na celém těle od hlavy až k patě jako chvění.

+) Nejúčinnější sedativní bod - psychiatrické a neurologické poruchy

 

2 Velký čelní lupínek - tlaková bolest hlavy

Tlačte přímo na velký lupínek na vrcholu přední části hlavy. Tento dotekový bod ovlivňuje lebeční tekutinu. Když máte bolestivý tlak v hlavě a máte pocit, že vám hlava praskne, pak ošetření bodu 2 skoro vždy pomáhá.

 

3 Závrať, žaludek, průdušnice

Nachází se na přední střední čáre hlavy přibližně 5 cm před fontanelou Léčí žaludek, průdušnici a Varolům most, který ovládá vstřebávání kyslíku z krve do mozku. Při závrati kontrolujte nejprve tento bod.

 

4 Sylviova rýha

Kapilární vlásečnicový systém, věnčité tepny koronární artérie. Je to kostnatá podkovovitá plošinka, zvaná Sylviova fissura. Oblast nad a za levým uchem léčí koronární artérie srdce a také vlásečnice plic. Přední bod léčí oči a hlasivky. Velmi důležitý bod.

 

5 Systémový, celý organismus, oči, duševní stavy

Kostní výčnělek, který sahá od spánku středem čelní kosti a pak nahoru asi 5 cm podél oblasti těsně před bodem, kde se spánková kost stýká s čelní. Tato pěticentimetrová oblast působí na některé stavy očí. Střední část přes čelo působí celkové na organismus a mentálně, kromě dvou malých kontaktů na kosti. 5 bezprostředně nad začátkem každého obočí léčí “neostré vidění".

 

6 Hypotýza - podvěsek mozkový

Hlavní kontakt pro hypofýzu na hlavě. Je přesně ve středu čela, na spodní straně 5. Hypofýza má klíčovou roli v biochemii těla. Je-li tato žláza překrvena, je bolest největší. Tlačte současně s bodem 6 také bod 77.

 

7 Diplopsie, dvojité vidění, střeva

Nachází se na předním okraji spánkových kosti, kde se dotýkají čelní kosti. Kontakt je na obou stranách hlavy. Citlivost nebo bolest v tomto bodě naznačuje potíže lebečních nervů. Tento bod léčí dvojité vidění a střeva. Je to bod kontaktu mozku se střevy.

 

8 Emoční centrum mozku

Těsně pod, ale dotýkající se boční sylviové rýhy, kde se temenní kost dotýká čelní kosti na obou stranách hlavy. Bod 8 léčí emoční mozkové centrum. Ošetření obvykle pomáhá uvolnění a odstraňuje některé bolesti hlavy. Může se provádět jen pod lékařským dozorem!

 

9 Týlní fontanela, lupínek - mozek, energie, nadýmání

Vyrovnává energii mezi hypofýzou a šišinkou. Odtud energie postupuje dolů po páteři. Léčí mozek, tračník, otoky nohou, plynatost a nadbytek tekutin. Velmi důležitý bod.

 

10 Mozek, míšní nervy

Kontakty jsou 5 cm nad bodem 17.

 

11 Tračník, ledviny

Dvojí bod před ušima na horním konci lícních kostí. Jsou to spoje mozku k ledvinám a tračníku.

 

12 Systémový. Mozek, játra, žlučník, pohrudnice, sedací nervy

V očnicovém důlku pod obočím. Tlačíme konečky palců. Léčí čelní mozek a pohrudnici. Jsou to mozkové kontakty na játra, žlučník a léčí dokonce určité ischiatické bolesti v kyčlích a nohou. Velmi důležitý bod.

 

13 Oči, nohy, žaludek

Oblast mezi očima u kořene nosu. Je to kontakt na šišinku a působí na oční a žaludeční potíže a při bolestech v lýtkách.

 

14 Únava zraku, žaludek

Těsně pod body 18 po obou stranách kořene nosu. Špičkami palců tlačíme po obočím zdola nahoru. Ošetřujeme palcem každý citlivý bod na tomto místě. Přetížení oči je jednou z nejčastějších příčin bolení hlavy. Také léčí žaludek.

 

15 Mozek, energie, otrava jídlem

Léčí oči, čelní mozkový lalok a působí na vědomí a střeva. Tyto dva kontakty se nacházejí přímo nad středem obočí proti čelní kosti. Účinkuje také proti otravě jídlem, ospalosti a při únavě za volantem.

 

16 Dvanácterníkový vřed, zánět plic, rýma

Na horním středu nosu, kde končí kost a začíná chrupavka. Léčí týlní mozkový lalok, místo vzniku zánětu plic, rýmu, dvanácterník. Při vředech ošetřujte 1x denně do zlepšení.

 

17 Arterioskleróza, srdce, žíly

Jsou proti závěsu čelistní koti, těsně pod 11 a dotýkají se předního okraje uší. Ošetřujeme při arterioskleróze, srdečních a svalových potížích, léčí Eustachovu trubici, plicní žíly, srdeční chlopně a určité srdeční záchvaty. Poznámka: při bolestivých srdečních potížích tlačte oba body současně.

 

 18  Mozek, nosní a čelní dutiny 19  Mozek, oči 19  Mozek, oči 20  Alergie, průdušky, plíce 20  Alergie, průdušky, plíce 21  Infekce 21  Infekce 23 Proti kýchání, obrna (také obezita a křeče)  24  Nachlazení hlavy, zadní hypofýza 24  Nachlazení hlavy, zadní hypofýza 20  Alergie, průdušky, plíce 23 Proti kýchání, obrna (také obezita a křeče)  24  Nachlazení hlavy, zadní hypofýza 21  Infekce 22  Sinusitida, zánět nosních dutin 25  Porucha trávení, mozkové mrtvice 26  Mastoides, soscovitý výběžek kosti  spánkové, uši, střeva 27  Obličejové svaly, příušnice 28  Vysoký krevní tlak

18 Mozek, nosní a čelní dutiny

Na vnitřním okraji horní části očnice a kořene nosu. Zde ošetřujte mozek a zánět dutin.

 

19 Mozek, oči

Malý důlek na vnějším dolním okraji očnice. Léčí oči a mentální stavy.

 

20 Alergie, průdušky, plíce

Tlačte pevně dovnitř a nahoru na tkáň bezprostředně na obou stranách nosu. Při tlaku nahoru narazíte na malou kostní plošku. Tady ošetřujte dutiny horní čelisti, alergie a ucpání nosu. Jsou to mozkové spoje k průduškám a plícím.

 

21 Infekce

Kontrolujte pečlivě tyto kontakty na zadní straně lícních kostí. Když jsou citlivé, může to znamenat infekci někde v hlavě nebo jinde v těle.

 

22 Sinusitida, zánět nosních dutin

Na dolním okraji lícních kostí. Působí na sliznice a výstelkové tkáně. Zkontrolujte při sinusitidě.

 

23 Proti kýchání, obrna (také obezita a křeče)

Bod je pod nosní přepážkou. Působí na přední hypofýzu a léčí určité druhy paralýzy. Působí také proti kýchání.

 

24 Nachlazení hlavy, zadní hypofýza

Nachází se pod koutky rtů na obou stranách brady, ve středu dolní čelisti. Působí na zadní hypofýzu a je specifickým bodem pro ošetření nachlazeni hlavy.

 

25 Porucha trávení, mozkové mrtvice

Je v důlku pod spodním okrajem týlní kosti. Je to kontakt k prodloužené míše a účinkuje při mrtvičce, na slinivku břišní a je vhodný jako první opatření při plynatosti a při poruchách trávení.

 

26 Mastoides, soscovitý výběžek kosti spánkové, uši, střeva

Za každým uchem nahmátneme malou kůstku zvanou mastoides. Tlačte na ni přímo, ze spodu i ze strany. Ovlivňuje střeva, tračník a uši.

 

27 Obličejové svaly, příušnice

Tyto dva body jsou na žvýkacích svalech na dolní čelisti. Působí na všechny obličejové svaly, oči, předčasné vrásky a také na příušnice a jejich účinky na pohlavní orgány.

 

28 Vysoký krevní tlak

Tlačte přímo do ušních otvorů a pak mírné zvedejte dopředu k nosu. Když je toto ošetření potřebné, pocítí se reakce na celém těle. Tlak krve nikdy klesne při prvním ošetření. Výdrž několik minut

 

29 Břicho, nadbytek tekutin, oči, srdce, plíce, žaludek

Přímo ve středu každého spánku je měkké místo, jako otvor do mozku. Hledejte citlivé nebo bolestivé místo v tomto zdánlivém otvoru a okolo. Tento dotek léčí střeva, tračník a pobřišnici, včetně zánětu pobřišnice. Léčí také žaludek, plíce, plynatost, nadbytek tekutin a oči.

 

30 Systémový. Mozek, otrava, žíly

Malý důlek za a nad mastoidní kůstkou. Působí na chuť k jídlu, mozek, toxicitu a městnáni žil.

 

31 Bolení hlavy, krvácení z nosu, slezina

Pod okrajem týlní lebky na obou stranách od středu. Je to mozkový kontakt ke slezině. Léčí bolení hlavy, oči a zastavuje krvácení z nosu. Poznámka: krvácení z nosu může znamenat onemocnění sleziny.

 

32 Systémový (týká se celého organismu) - malý mozek

Tato dvě střediska léčí určité druhy bolesti očí. Jsou asi 2-3 cm po stranách a 2-3 cm za bodem 1. Spolu s 1 připomínají pyramidu.

 

33 Bolesti zubů

V důsledku na spodní hraně dolní čelisti kosti. Tlačte při bolestech zubů.

 

34 Střeva

Na křivce dolní čelisti kosti mezi 33 a 35. Lečí tračník a střeva.

 

35 Oči, intoxikace, opilost

Položte ukazovák na zadní stranu čelistní kosti těsně pod ušima a táhněte dopředu. Ve všech případech zeleného zákalu, intoxikace a ti, kdo nosí nebo mají nosit bifokální brýle tady pocítí bolest. Ošetření se projeví jako pocit tepla za očima, protože se vyrovnává krevní oběh v této oblasti. 35 mocně ovlivňuje tekutiny, které jdou do očí. Dělá-li se vám přechodné špatně od žaludku, zastavte na chvíli a pak pokračujte v ošetření

 

36 Ztráta paměti - amnézie

Nachází se na konci bodcovitého výběžku pod ušními boltci. V určitých případech působí na mozek. Může být použit v případech amnézie.