Body na končetinách

10.05.2014 09:19

 


91 Energie, napětí

Uprostřed mezi základnou krku a rameny. Uvolňuje napětí v ramennou a pažích, zahřívá tělo a budí energii.


92 Paže, krk, bolesti hlavy, ruce, žaludek a překyselení

Dvojí kontakt na vnější straně pažních kostí od lokte k rameni. Ošetřujeme přímo kost z vnější strany. Levá paže působí na levou, pravá na pravou část žaludku. Poznámka: žaludeční poruchy mohou způsobit těžkou dysfunkci rukou. Tyto body pomáhají také při bolestech paží, krku, hlavy a rukou.


93 Regulace cukru

Na špičce každého lokte. Ohněte ruku v lokti, lehčeji to najdete. Tyto body napojují na příštítná tělíska a pomáhají regulovat cukr, diabetes, hypoglykémii a tvorbu inzulínu.

 

94 Krevní oběh v předloktí a rukou (také bolesti a artritida kolena)

Místo, kde se vřetenní a loketní kosti rozpojují. Tento bod léčí ruce a vyzařuje do hlavy. Jsou domněnky, že uvolňuje mízu v těle. Jestli je tento bod citlivý naskrz, ošetřujte jej z obou stran současně. Zlepšuje krevní oběh v předloktí a rukou.


95 Břišní míza, cukrovka, oči, nohy, svaly, štítná žláza

Na přední straně nohy nahoře v místě rozdvojení holenní a lýtkové kosti. To je druhý a nejmocnější kontakt pro břišní mízu. Tento kontakt účinkuje od začátku Achillovy šlachy na zadní straně paty po zadní straně nohy nahoru až do kříže, kde stimuluje žlázy “A" ve slabinách a celý břišní lymfatický systém. Ošetření má tonizující účinek u starších lidí. Působí dobře na svaly, plynatost, bolení nohou s pocitem pálení, cukrovku, na štítnou žlázu a vystouplé oči.

 

96 Tračník, bolesti nohou

Ve středu lýtkového svalu zezadu. Pomáhá při bolestech ve středu tohoto svalu, při potížích v tračníku a v nohou.

 

97 Svaly

Na vnější boční straně lýtkového svalu. Postupujte po obrysech svalu dolů. Je to vynikající pro svaly nohou a celého těla.

 

98 Bolesti, vyvrtnutí

Na vnější straně pod každým kotníkem. Kontaktní body jsou velikosti hrášku. Působí na neuralgii, tračník, vyvrtnutí a bolesti hlavně v břiše.

 

99 Střeva, obezita

Tento kontakt je na celém hřebeni kyčelních kostí. Přejděte palci po obou kyčelních kostech současně. Vydržte u těch míst, která jsou bolestivá a ucítíte vyzařování do střev. Jelikož ochablost střevní funkce bývá spojena s obezitou, ošetřujte denně body 99 a 100, jestli máte problémy se svou vahou. Tyto kontakty také působí dobře na trávení a na aminokyseliny.


100 Zácpa, kyčelní kosti, střeva, podvrtnutí, namožení

Je to boční kontakt na vrcholu výčnělku na každém velkém trochanteru. Kontakt pro namožení na jakémkoliv místě-na těle, ale léčí také kyčelní kosti. Obvykle lépe hmatatelný, když pacient sedl. Kontroluj tyto body při každé zácpě, vyvrtnutí a těžkém namožení.


101 Tračník

Nejlépe vsedě tlačte na horní část stehna, až narazíte na kost zcela v blízkosti slabiny. Léčí tračník.

 

102 Břicho, závratě, nohy, kolena

Na vnitřní straně nohy na zadní straně kolenního kloubu. Velmi důležitý bod při potížích v nohách jako čéška a v břiše, hlavně ve střevech a slezině. Pomáhá také při závrati.

 

103 Střeva

Po celé délce vnitřní strany stehenní kosti. Tlačte na kost dovnitř. To je bolestivé skoro u každého, protože každý trpí určitou eliminativní nevyvážeností. Léčí střeva.


104 Srdeční lymfa, dysfunkce kolena

Čéškové kontakty se nachází v měkké tkáni ve středu za horním okrajem kolenní čéšky. Bolest v těchto kontaktech může znamenat narušenou činnost čéšky a následná poškození průchodu mízy k srdci nebo narušení funkce samotného kolena.


105 Bolest v kyčlích a nohou, hormony, napětí

Asi ve středu silného svalu lýtka na vnější straně, těsně za holenní kostí. Tlačte pro uvolnění spolu s body 64 na obou stranách těla při bolestech v kyčlích a nohách a pro ovlivnění pohlavních hormonů.


106 Duševní zmatenost, hypofýza

Umístění je přibližně stejné jako u 105, jenže na vnitřní straně nohy. Jestliže je citlivý, ošetřujte tento bod pro léčení hypofýzy a “zmateného myšlení". Téměř všichni lidé užívající drogy ucítí bolest.


107 Tračník

Podél střední části holenní kosti na obou nohách. Ošetření této kosti působí na nervy celého tračníku. Masírujte jen v mezích snesitelnosti. l mírný dotek může být velmi bolestivý. Velmi důležité.

 

108 Systémový. Městnání, stahy, chodidla, energie

Kolem vnitřního i vnějšího kotníku. Soustředěnými kruhy postupujte dovnitř ke kotníkové kosti. Zdá se, že tyto kontakty jsou systémové, protože je možno cítit je na celém těle od hlavy až k patě. Výzkum v této oblasti zdaleka ještě není ukončen. Nezapomeňte na 108 při zápce a potížích s chodidly. Vnitřní kotník ovlivňuje energii tělesných tkání, vnější městnání a stahy. Tyto body jsou při ošetřování velmi důležité. Postupujte obezřetně.


109 Zácpa, kyčelní kosti, plíce, míza

Uprostřed mezi kotníkem a nejzazším koncem paty je další kontakt na kyčelní kost a plíce. Kontrolujte také při problémech průchodnosti slizu z plic do střev. Tento bod se má vždy ošetřovat při zácpě, problémech v plicích a kyčlích. Je méně významný než bod 54.

 

110 Dýchání, slezina, slinivka břišní.

Ve středu klenby chodidla. Tlačte palcem na nártní kosti na obou chodidlech. Kontakt působí na slezinu a slinivku, někdy i na dýchání.

 

111 Oči, lymfa

Na přední straně nohy, kde se kotník sbíhá s holenní kosti. Je to přímý kontakt k očním svalům. Ošetřete při všech očních potížích. Působí také na lymfu.

 

112 Energie, zánět

Ve středu každého chodidla těsně před vyvýšeninou paty. Tyto kontakty spojují energii země s člověkem, která může postoupit až k mozku. Jsou důležitá při všech zánětech, jako 21 při infekci, jako zánět tlustého střeva, cystitidě, zánětu podbřišku a žil.

 

113 Otlaky, dna, prostata, pohlavní orgány, koleno

Pod kloubem palce. Sklouzněte špičkou palce přes výraznou kost a zatlačte do hloubky. Je-li místo bolestivé, může to znamenat vážné ucpání v pohlavních orgánech. Může také působit při bolestivých otlacích na koleno.

 

114 Striktura, zauzlení a křeče močového měchýře a močovodu

Palcem a ukazovákem mačkejte tkáň mezi palcem a druhým prstem. Uvolňuje svalové křeče, křeče nebo stahy v ústi měchýře a močovodu. Jsou-li v močovodu kameny, je tento bod velmi bolestivý. Kamínek na pravé straně v této oblasti může také vyvolat příznaky zánětu slepého střeva s velkými bolestmi. Ošetřujte 114 při napěti v močovodu a v měchýři a při svalových křečích. Při ledvinových kamenech zkontrolujte bod 67.

 

115 Dýchání, plíce, hypofýza

Ve středu spodní strany palce je kontakt k hypofýze a celé soustavě plic při některých dechovým potížích. Tlačte směrem ke kosti a vydržte, až se v palci uvolní všechny zplodiny.