Body na trupu

18.05.2014 09:02

43 Paže, bolesti šíje a ramen, dýchání, cirkulace - krevní oběh

Dvojí bod těsné pod nejzašším koncem klíčních kostí, kde se dotýkají ramenních výčnělků. Léčí bolesti krku a ramen a uvolňuje dýchání.

 

44 Měchýř, vodnatelnost, žebra, brzlík

Na horní čtvrtině hrudní kosti hmatem najdete kostní hřebínek příčně uložený. Přesně nad ním je kontakt k té části tenkého střeva, které působí nadýmání břicha, zadržení vody a vodnatelnost, stav, který zapříčiňuje otoky v nohách a kotnících. Působí na brzlík a léčí žebra a měchýř.


45 Trávící potíže z překyselenosti (hyperacitida), dýchání, zahlenění a tlak u srdce

Leží asi 2-3 cm pod bodem 44 těsné pod příčným hřebenem přes hrudní kosti. Léčí špatné trávení z překyselenosti, pálení žáhy, uvolňuje žaludeční sliz, kašel, škytavku, astma a záškrt. Také léčí tlak u srdce a žebra.

 

46 Bolesti v zádech, plíce

Jsou mezi klíční kostí a 1. žebrem u hrudní kosti. Léčí plíce, průdušky (horní část plic) a také bolesti v zádech.


47 Systémový (celý organismus). Arteriální cirkulace, tetanus, otrava nikotinem

Jsou na obou stranách v horní části hrudi na druhém žebru, kde je svrchu překrývá klíční kost. Ovlivňuje tepenní oběh v plicích, střevech a tračníku. Zvlášťse doporučuje při otravě nikotinem a tetanu.


48 Žlučník, srdeční chlopně, pankreas (slinivka břišní)

Na pravé straně mezi třetím a čtvrtým žebrem u hrudní kosti. Léčí žlučník, určité druhy zácpy, srdeční chlopně, slinivku břišní a pravý brániční a bloudivý nerv (n. vagus).


49 Srdeční chlopně, hleny

Jednotlivý kontakt na levé straně sterna přesné proti bodu 48. Tento bod léčí hleny v průduškách, střevech, tračníku, levý bloudivý nerv, brániční nervy a srdeční chlopně.


50 Slinivka břišní

Pravým ukazovákem podeberte jak nejvíc můžete vnitřní pravý okraj hrudníku. Dostanete se k energetickému centru slinivky.


51 Slezina

Postupujte stejné jako při 50 na levé straně hrudníku. To je centrum pro slezinu. Slezina vyrábí červené krvinky a při její nesprávné funkci se může dostavit anemie. Pomáhá také při potížích s hlasivkami.


52 Žilní překrvení - městnání

Na konci hrudní kosti.


53 Solar plexus, duševní porucha

2-3 cm pod koncem hrudní kosti. Působí na solární pleteň, střeva, duševní potíže, mdloby, těžký nebo bolestivý dech a určitý druh špatného trávení.


54 Hrudník, zrychlení srdeční činnosti (tachykardie), zadržení moče (retence)

Dvojitý bod, který ovlivňuje ledviny, močovod, měchýř. Bod se nachází asi dvě třetiny od dolního okraje žeber směrem ke sternu. Na vnitřních okrajích žeber obvykle najdete malý důlek. To je to pravé místo. Ošetřujte ve všech případech zadržení moče, vodnatelnosti, hromadění moku, plynatosti. l špatné trávení může být zapříčiněno špatnou funkci ledvin. Tyto body také pomáhají při tachykardii. Snížené břišní orgány také mohou způsobit vodnatelnost a kýlu. Nejdříve zkontrolujte bod 39, abyste zjistili, zda břišní orgány nepotřebují zvednout pro odstranění tlaku. Pro bolesti i v ledvinách jsou body 67.

 

55 Srdce

Mezi pátým a šestým žebrem pod každým prsem. Působí na příliv hormonů k srdci.

 

56 Průdušky plíce

Nachází se přímo pod bradavkami pod prsy. Léčí větší část plic a průdušky.

 

57 Žluč, trávení, žlučové kameny

Na pravé straně asi 5-8 cm těsně pod bodem 54 na břišní stěně. Tlačte přímo dolů na tkáň. Tlak se pociťuje nepřímo pod prstem, ale někde zevnitř. Buďte opatrní! Přecitlivělost může znamenat městnání ve žlučovodu. Žluč je nezbytná pro strávení tuků a z toho plyne jak důležité je, aby tento průchod byl volný. Malý kamínek však může ucpat průchod žluče do střev.


58 Zácpa, zrychlená srdeční činnost

Přesně jako bod 57 na protilehlé straně. Tento bod uvolňuje střevní obsah. Pomáhá při zácpě. Zkuste také bod 57; je-li bolestivý, ošetřujte oba body současně. Bod 58 je speciální bod proti zrychlení srdeční činnosti.


59 Zánět slepého střeva, tračník, inzulín

Je v polovině vzdálenosti mezi hřbetem kyčelní kosti a pupkem. Tento bod je také zván Mc Burniův bod. Zde se zjistí zánět slepého střeva. Tento bod také stimuluje tračníkové plyny, zvyšuje peristaltiku tračníku a mocně ovlivňuje distribuci inzulínu.

 

60 Zácpa

Na stejném místě jako bod 59 na opačné straně dolní části břicha. Je to esovitý ohyb tračníku těsně před konečníkem. Pomáhá při zácpě způsobené ucpáním v této oblasti.

 

61 Měchýř, energie, starosti

5 cm nad pupkem. Ovlivňuje solar plexus. Je indikovaný při neschopnosti udržet moč, zadržení moči, pomočováni se v posteli, starostech, problémech s tělesnou energií a šoku.


62 Játra

Proti žebru pod pravou paží na úrovni pravé prsní bradavky. Jeden ze tří jaterních kontaktů.

 

63 Žaludek, emoce

Na úrovni bradavky na levé straně hrudníku pod paží.


64 Rozmnožovací systém

Body 62, 63 jsou pod každou paží na úrovni prsních bradavek. Body 64 jsou těsně před nimi přímo na okraji prsů. Jsou to klíčové body k celému rozmnožovacímu systému mužů i žen: prsa, varlata, prostata, chámovod, vaječníky, vejcovod, děloha, štítná žláza, krk. Rozmnožovací orgány mohou působit na emoční stav!

 


65 Levá strana - tepny tračníku, střev, srdce


65 Pravá strana - žíly tračníku a střev


66 Srdce

Ve středu hrudní kosti na úrovni prsních bradavek. Působí na pravou polovinu srdce (jeden kontakt).


67 Levý - levá ledvina a tračník


67 Pravý - pravá ledvina a tračník

Nachází se pod a proti spodní straně každého prsu na žebrech v polovině vzdálenosti mezi nejnižší části prsu a místem, kde se prs dotýká hrudní kosti. Ošetřuje se při bolestech ledvin, pravá strana léčí pravou ledvinu, pravou stranu tračníku. Levá strana levou ledvinu a levou část tračníku.


Levá strana S


S 1 Aorta, prs, energie, srdce, tlak u srdce, lymfa

Špičkou prstu tlačíme přímo do středu prsních svalů v místě, kde opouští přední část paže. Působí na levý prs, aortu, energii, lymfu a arteriální městnání krve na levé straně srdce.


S 2 Prs, játra

Pod boční stranou prsu proti žebru.


S 3 Prs, plynatost, uši, tlak u srdce, špatné trávení, lymfa, žaludek, konečník

Nachází se přesně v bodě, kde se prsní sval dotýká hrudní kosti. Působí na prs, lymfu, uvolňuje tlak na pravé straně srdce. Dále na uši jako hluchota, šelest, nadýmáni břicha, vodnatelnost, zadržení vody, nadbytek tekutin, bolesti v konečníku a řiti a mnoho problémů s trávením - špatné trávení z překyselenosti, pálení žáhy, říhání, plynatost, dyspepsie (nechutenství) a nevolnost.

 

Pravá strana S


S 1 Špatné trávení z překyselenosti, prsa, žíly

Umístění je stejné jako S1 na levé straně. Pravý S1 působí na prs a všechny žily. Pamatujte na to při ošetřováni bodů 17 v případě šoku. Hodí se také při trávicích potížích z překyselenosti.


S 2 Prs, překrvenost, tlak u srdce, lymfa

Působí na prs, lymfu, uvolňuje překrvenost a tlak pod srdcem


S 3 Prs, uši, hluchota, ušní šelesty, játra

Umístění je stejné jako levý S3. Působí na prsa, játra, uši, hlavně při hluchosti a šelestech.


X Pravý - žilní krev


X Levý - tepenný krev

Levý X je v levém podpaždí na nejvyšším bodě, který možno pohodlně dosáhnout proti žebru. Působí na tepennou krev přes aortu, srdce a tělo. Pravý X je na stejném místě na druhé straně, působí na žilní krev přes portální cirkulaci a játra. Při lymfatické kongesci ošetřujte oba body X.

68 Břišní sorta, trávení, srdce, mentální problémy

Pupek přináší živiny nenarozenému dítěti. l po narození má pupek životní důležitost pro život jedince, protože bezprostředně kolem něho jsou čtyři kontakty, které zajišťují funkce dvanácterníku. Dvanácterník, začínající u spodního žaludečního vrátníku, je těžištěm trávicího pochodu. Tady tepenná krev nabírá bioenergii z potravy a dopravuje ji do všech části těla a mozku. Proto ošetření těchto bodů 68 se projevuje i v dalších místech na těle a mozku. Ošetřujte body 68 při všech zažívacích problémech, jako je plynatost a špatné trávení, vředy na dvanácterníku, zužitkování vápníku, tuků, cukru, škrobu, srdeční potíže, chronické bolesti zad a mentální problémy. l děti mohou mít potíže v těchto bodech jako důsledek nesprávných vyživovacích návyků u matky v těhotenství. Uvědomte si, že i nejlepší potrava na světě vás může zničit, jestli ji nemůžete strávit. Bod 68 se skládá ze čtyř kontaktů 1 - 4. Každý z těchto kontaktů působí přibližně na 7-8 cm dvanácterníku. Body 3 a 4 působí na břišní tepnu. Při ošetřování ucítíte pod prsty silný tep. Ošetřujte body 48 - žlučník, žlučovod, 57, 25 a 50, slinivku břišní 110.


69 Oteklé břicho, morek kyčelních kostí, plíce

Asi 2-3 cm pod středem pupku je další významný bod pro udržení životních sil působením na morek velkých kyčelních kostí, odkud vyzařuje energie do obou plic. Ošetřujte při každém břišním otoku. Mnozí lidé mají chronické bolesti v kyčlích, které jsou pouze reflexivními bolestmi porušené rovnováhy životních sil v morku kostí nebo vada v plicích na stejné straně. Městnání v levé plíci může způsobit porušení rovnováhy srdce a závrať.

 

70 Zácpa

Jeto kombinace dvou kontaktů. Ošetřujte oba zároveň. Na bod 42 položte ukazovák jedné a na pupek palec druhé ruky a pevně tlačte. Při správném postupu ucítíte výrazné teplo v podbřišku.

 

71 Vaječníky, vejcovody, chámovody

Dvojí kontakt ve středu každé poloviny stydké kosti. Léčí vaječníky a vejcovody u žen a u mužů chámovody a krk. Jeden z hlavních příznaků kongesce rozmnožovacích orgánů je bolest nohou, dolní části zad a někdy až neschopnost chůze. Když toto uvolnění ošetření neuvolní kongesci, zkontrolujte bod 27. Možná, že příušnice zanechaly změny na varlatech nebo vaječnících. Pohlavní orgány se skládají z citlivých nervů a při poškození vzniknou emoční potíže, jako potíže při přechodu.


72 Prostata, děloha

Jeden bod v místě styku stydkých kosti. Lečí dělohu u žen, prostatu u mužů a krk.

 

73 Krevní oběh - křečové žíly

Ve slabinách na začátku stydké kosti. Citlivost tady znamená špatný žilný oběh do nohou a chodidel k srdci. Při křečových žilách a bércových vředech začnete ošetření zde.

 

74 Hromadění vody

Ukazovákem tlačte rovně směrem dozadu pod stydkou kostí těsně pod bod 72. Lečí močový měchýř a močovou rouru.


75 Penis, pochva

Ukazovákem tlačte na dolní okraj stydké kosti nahoru směrem k bodu 72. Lečí penis a vagínu. Je to speciální bod.