Chcete začít nauku dzogčhenu aplikovat?

19.02.2011 12:16


Abyste se dzogčhenu mohli začít věnovat prakticky, je ze všeho nejdříve potřeba navázat přímý kontakat s Mistrem, obdržet od něj vysvětlení nauky a především tzv. přímé uvedení (nebo-li přímou transmisi). Nejvhodnější příležitostí k tomu je účast na jednom z retreatů dle Mistrova kalendáře, ať už osobně nebo prostřednictvím živého internetového vysílání (webcast).

Celosvětová transmise 3x ročně
Pro lidi, kteří si přejí dzogčhen praktikovat, ale nemohou se zúčastnit retreatu s mistrem, nebo přijmout přímé uvedení osobně, nabízí Čhögjal Namkhai Norbu  třikrát do roka přímé uvedení v rámci tzv. Celosvětové transmise gurujógy, která se koná u příležitosti výročí parinirvány Garab Dordžeho, Guru Padmasambhavy a Adzom Drugpy. Probíhá na celém světě ve stejnou hodinu a je možné se jí zúčastnit i z České republiky prostřednictvím webcastu.

Pokud máte zájem o přijetí transmise tímto způsobem, je třeba se před tím zúčastnit výkladu v jednom z místních center komunity dzogčhenu. Výklady se pořádají pravidelně vždy několik týdnů před transmisí (viz.kalendář).

Přímá transmise probíhá každý rok v březnu, srpnu, listopadu, přesné datumy se každý rok liší, neb jsou založeny na tibetském lunárním kalendáři.

Co pro Vás můžeme udělat v některém z našich center?
•Zodpovědět vaše dotazy ohledně dzogčhenu a případně vás vhodně nasměrovat.
•Několik týdnů před transmisí pořádáme výklady s nácvikem praxe (spojené s transmisí), termíny můžete najít v našem kalendáři.
•Pokud máte o praxi dzogčhenu seriozní zájem a jste rozhodnuti v nejbližším termínu transmisi přijmout, je možné se zúčastnit jakékoliv praxe se skupinou praktikujících dle našeho kalendáře (po domluvě v některém z našich center nebo na blue@dzogchen.cz)
•Jakékoliv dotazy můžete rovněž posílat na blue@dzogchen.cz
Kde nás najdete?
Kontakty na naše centra v Praze i mimo Prahu najdete ZDE.

V Praze

nás máte možnost navštívit téměř každou středu v 18.30 hodin v našem centru naproti Hlavnímu vlakovému nádraží. Na místě se přihlašte jako nově příchozí zájemce o dzogčhen, a některý ze “starších” praktikujících se vám bude rád věnovat. V případě seriozního zájmu o praxi dzogčhenu je (po domluvě) možné zúčastnit se dalších částí našeho pogramu viz. kalendář, případně různých akcí pořádaných pro veřejnost.