Co pro Českou republiku znamená znovuzvolení Miloše Zemana?

27.01.2018 23:40

 

Ivan Štampach
religionista
Znamená to "kreativní" zacházení s ústavou, jmenování ústavních soudců, kteří mu to dovolí, nový prostor pro ruské a čínské vlivy, nedůvěru ze strany NATO, vzdalování od jádra EU, je to posila okamurovců, je to konec sociální demokracie.

David Řezníček
Konsepti, zakladatel Designbloku
Dlouhodobou krizi české politické scény, sebestřednou impotenci neschopnych politických stran a hlavně strašlivou absenci nových politických osobností. Zatim zlo a lež vítězí nad pravdou a láskou.

Jan Urban
novinář
Volba prokázala bezradnost a existenciální obavy poloviny společnosti, drogově závislé na spotřebním vnímání sebe i světa, bez ochoty přemýšlet o blahu obce. Zasloužený konec sebechvalného mýtu o konci totality.

Helena Illnerová
biochemička
Pokračující dělení, nálepkování a hrubnutí české společnosti, zklamání mladeže, ztráta důvěryhodnosti našeho státu v EU, vítězství lží a podpásovek, radost Ruska a Číny, a to vše při 100. výročí založení Československa TGM s heslem Pravda vítězí!

Edvard Outrata
státní úředník ve výslužbě
Smůlu.

Daniel Kvasnička
farář
Je to realita, kterou přijímám. Budu se modlit za to, aby Pán Bůh nemocnému muži pomohl v dobrých věcech a aby zkazil všecko zlé. Některé dobré a zlé věci dovedu rozpoznat, ten zbytek si přebere sám Pán Bůh. A rád bych, aby se teď zklidnily emoce.

Iva Pekárková
spisovatelka
Urychlený odsun směrem k východu, další ztrátu schopnosti kriticky myslet a rozpoznat hoax od skutečnosti u příliš mnoha lidí a změnu demokracie v ochlokracii pod nadvládou miliardáře s nepřátelským přístupem k pravdě. Zkrátka malér.

Zbyněk Vlk
zakladatel žijícího skanzenu
Pro mne šok, který jsem po prvním kole (a aktivní podpoře "spoluprotikandidátů") nečekal... A pro ČR nepředvídatelnost, protože Zemanovi teď už o nic nejde a podporu nikoho nepotřebuje. Snad aspoň zařídí tu eurofederaci, která jeho aktivity omezí...

František Fuka
publicista
Znamená to, že se možná po mnoha letech konečně znovu dočkáme státního pohřbu!

Radkin Honzák
psychiatr
Nemocná společnost si vybrala nemocného představitele. Výsledek odpovídá Gaussovu rozložení a je nedobrým vysvědčením elit, které mlčely a mlčí. Snad je to probudí, než se ocitneme v Asii.

 

Zdroj: https://nazory.ihned.cz