Další teorií jsou testy nepřátelských a tajných zbraní

11.06.2016 11:58

 

Pravý důvod, proč Američané tak tají, co se v Area 51 dělo a dodnes děje, najdete jinde. Až v Evropě a Asii. Právě ruské, čínské a jiné zahraniční zbraně se zde totiž testovaly. Americká armáda a letectvo už za II. světové války podnikaly divoké nájezdy na nacistické zbraně. Poté, co se jich Američané zmocnili, museli je někde testovat – a dělo se to pravděpodobně právě v této oblasti.

Téměř jisté je to u sovětských stíhaček, které se do USA dostaly v 60. a 70. letech 20. století. Roku 1966 emigroval irácký pilot se stíhačkou Mig-21 do Izraele – pak se letoun dostal do USA. Byl testován u jezera Groom, tedy právě v Area 51. Tajemstvím zůstalo už jen to, že Američané tyto stroje vlastní – jejich testování tedy muselo probíhat zcela utajeně. Spekuluje se také o tom, že se zde testují letadla spřátelených zemí, k nimž se USA dostaly ne zcela legální cestou… A o tom se na veřejnost nesmí dostat už vůbec nic. Prokazatelně se zde testovala letadla Mig-17F a Mig-21.

Skoro by se zdálo, že americká vláda má z existence Area 51 škodolibou radost. Oblast není zakreslená na oficiálních vládních mapách, nepíše se o ní prakticky v žádných záznamech. Vládní činitelé neodpovídají na otázky, které se Area 51 týkají. Americké satelity oblast nefotí, na toto téma zkrátka nikdo nereaguje.

 

Tajné zbraně jsou zde

S oblastí 51 se spojuje spousta pozorování podivných a neidentifikovatelných létajících předmětů – neboli UFO. Ani to není příliš překvapivé, kolem jezera Groom se totiž testovaly ty nejutajovanější projekty amerického letectva. Patřil mezi ně například neviditelný letoun Blue a také F-117. Dělo se to v letech 1977 až 1982.

Později zde probíhaly také některé testy letounů B-2 a F-22. Všechny tyto bitevníky se pyšní neviditelností; je tedy víc než pravděpodobné, že v Area 51 jsou umístěné přístroje, které mohou neviditelnost odhalovat.