Homeopatie úspěšně léčila epidemii chřipky v roce 1918

10.07.2010 12:26

V časopise Natural News, duben 2009, píše Melanie Grimes o tom, jak efektivní  je a byla v minulosti homeopatie při léčení  chřipkových epidemií.

Při celosvětové epidemii chřipky byla mortalita konvenčně (alopaticky) léčených 30% a zemřelo asi 30 milionů lidí, z toho deset milionů v Evropě, zničené válkou. Avšak z patnácti set osob, léčených na tuto chřipku homeopaticky v District of Columbia zemřelo jen patnáct lidí, což odpovídá 1% mortality.

Jiná statistika uvádí, že v National Homeopathic Hospital se uzdravilo 100% pacientů. V Ohiu referovali dva homeopatičtí lékaři, dr. Mc Cann a dr. Dayton, že jim z 1000 případů nezemřel ani jeden. Ve stejném státě byla podle statistiky úmrtnost při alopatické konvenční  léčbě 28,2%! Jaké homeopatické léky byly hlavně na tuto tzv.  španělskou chřipku  použity? Gelsemium a Bryonia. Dr. Wieland v Chicagu léčil nakažených 8000 dělníků, převážně jen Gelsemiem, a měl jen jedno úmrtí.

Řada dalších amerických statistik ukazovala úmrtnost při používání jednoduchých a laciných homeopatik kolem  1% nebo méně. Tento kmen chřipky se pak v historii objevil ještě jednou, a to v roce 1976, a to jen na jednom místě, na základně americké armády Fort Dix, a to u vojáků, kteří byli před tím proti chřipce očkováni. Jinde se tato chřipka neprojevila.

Na otázku, zda je homeopatie schopna léčit moderní chřipky, autorka odpovídá: Ano.

A dává i rady k prevenci onemocnění:  Odpočinek a cvičení jako základ. Některé potraviny, u nichž se ukázalo, že pomáhají posilovat imunitní systém jako je echinacea, vitamin C, E a beta karoten, zinek a bezinky. Autorka také říká, že tento pohled zpátky dává zároveň odpověď na některé otázky, týkající se tzv. prasečí chřipky.