Kundalini

25.12.2010 11:30

 

Oblíbená "sestra" Dynamické meditace. Skládá se ze 4 fází, 15 minut každá.

 

1. fáze: 15 min

Buďte uvolnění a nechejte se celé svoje tělo třást. Pociťujte přitom energii stoupající od chodidel nahoru. Nechejte ji proudit všude a začněte se třást. Oči mohou být otevřené nebo zavřené.

2. fáze: 15 min

Tančete .... jakkoli to cítíte a nechejte celé tělo, aby se pohybovalo tak jak chce.

3. fáze: 15 min

Zavřete oči a zůstaňte v klidu. Můžete sedět nebo stát. Buďte svědkem všeho, co se děje uvnitř a venku.

4. fáze: 15 min

Lehněte si se zavřenýma očima a zůstaňte v klidu.

 

Když děláte meditaci Kundalini, dovolte třesení, nedělejte ho. Stůjte tiše, pociťujte, jak přichází a když se vaše tělo začne trochu klepat, pomozte tomu, ale nedělejte to. Užijte si ho, pociťujte požehnání k tomu, dovolte ho, přijměte ho, přivítejte ho, ale nepřivolávejte.

Když klepání zesilujete, stává se to cvičením, fyzickým cvičením těla. Pak se třesení objeví, ale zůstane pouze na povrchu. Nepronikne do vás. Zůstanete tvrdí uvnitř jako kámen nebo skála; zůstanete manipulátorem, dělatelem a tělo bude pouze následovat. Tělo není otázka - vy jste otázka.

Když říkám třeste se, znamená to, že by se vaše tvrdost, kamenné bytí mělo otřást v samém základě tak, že se stane tekuté, splývavé, proudící. A když se kamenné bytí stane tekuté, vaše tělo následuje. Pak není ten, kdo se třese, ale pouze třes. Nikdo to nedělá, jednoduše se to stává. Pak zmizí "dělatel".