Pentagon musel odkrýt záběry záhadného létajícího objektu

12.05.2018 21:52

 

Organizace To The Stars Academy of Arts and Science zveřejnila unikátní záběry neidentifikovaného létajícího předmětu. Vyžádala si ho od amerického ministerstva obrany, které ho muselo vydat na základě zákona o svobodném přístupu k informacím.

Podle informací zmiňované organizace, která se na zkoumání UFO, tedy neidentifikovaných létajících předmětů, zaměřuje, byla nahrávka pořízena při cvičném letu stíhačky F/A-18 Super Hornet. Jde o velmi rychle se pohybující předmět uprostřed hledáčku letadla.

Podobné záběry neznámého objektu byly zveřejněny i koncem loňského roku. Tehdy se jednalo o nahrávku dnes již bývalého pilota amerického námořnictva Davida Fravora, který uvedl, že prožil setkání s něčím, co pocházelo z jiného světa. 

Americké ministerstvo obrany na sklonku minulého roku dokonce přiznalo, že mělo v minulosti na sledování neidentifikovaných létajících předmětů speciální program. Ze svého rozpočtu ho Pentagon financoval v letech 2007 až 2012, poté však jeho činnost ukončil. [celá zpráva]

Na starost ho měl tehdejší zpravodajský důstojník Pentagonu Luis Elizondo, jenž v současné době působí právě v organizaci To The Stars Academy of Arts and Science. Ten serveru CNN řekl, že zveřejněná videa jsou jen špičkou ledovce a že podobných záběrů americké ministerstvo obrany skrývá daleko větší množství.