Věčný oheň

20.09.2015 21:12

Sodoma a Gomora byla dvě města, která byla zničena ohněm z nebe (sodoma..verš). Bible uvádí, že byla zničena a stala se příkladem „věčného ohně“. Podle nich jak říká Bible si můžete představit jak budou zničeni hříšníci v poslední den soudu.

Juda 7 - Podobně Sodoma a Gomora a okolní města, která stejným způsobem jako oni plně propadla smilstvu a odešla za jiným tělem, jsou předložena jako příklad, když nesou trest věčného ohně.

Tato města nehoří dodnes, ale shořela na popel.

2. Petrova 2,6 - Také města Sodomu a Gomoru obrátil v popel a odsoudil k zániku a tím dal varovný příklad budoucím bezbožníkům.

Takový oheň je věčný ne podle délky trvání, ale podle svých důsledků. Důsledky toho, že Bůh město spálil jsou věčné, již nikdy více města nebudou. Stejně tak budou věčné důsledky zničení bezbožných lidí.  Bible říká, že až přijde den Hospodinův hořící jako pec, shoří všichni bezbožní jako strniště a nic z nich nezůstane. Tento oheň bude mít „věčné“ důsledky, ale pak musí uhasnout, protože bezbožní budou jako popel pod nohama věrných, těch kdo pamatují na zákon Mojžíše, jak říká prorok Malachiáš. Účinky ohně jsou tedy věčné, ale ne oheň sám!

Malachiáš 3,19-21 - ( Kralická 4,1-4) Neboť hle, přichází den planoucí jako pec a všichni domýšlivci i všichni, kdo páchají ničemnost, se stanou strništěm. Ten přicházející den je spálí, praví Hospodin zástupů, nezanechá z nich kořen ani větev. Avšak vám, kdo se bojíte mého jména, vzejde slunce spravedlnosti a na jeho paprscích bude uzdravení. Vyjdete a budete poskakovat jako vykrmené tele. Pošlapete ničemy, ano, budou popelem pod chodidly vašich nohou v den, který já učiním, praví Hospodin zástupů.

Matouš 25,46 - A tito půjdou do věčného trápení, ale spravedliví do věčného života.“