Poslední cesta

22.01.2011 12:36

Pohodlně se posadíme, nebo položíme, zvolníme dech, uklidníme mysl a postupně uvolníme celé tělo. Naposledy uvolníme oční víčka. Náš dech je klidný, hluboký a pravidelný. …..
Vydáváme se na pouť, která nás poučí o nás samých. ….. Vše, co se dozvíme je pouze pro naši potřebu a záleží jenom na nás, zda se o svou zkušenost s někým podělíme.

Soustředíme se na svůj dech. S každým nádechem přijímáme vždy kousek Božského a každým výdechem odchází vždy kousek našeho malého já. Chvíli uvolňujeme tělo dechem a potom se vydáme na cestu. …..

Vstupujeme na prašnou cestu, která vede mezi poli a dovede nás až k místu, kde stojí osamělý strom a na něm sedí náš oblíbený pták ….. zde prašná cesta končí a před námi se rozprostírá nedozírné pole písku. ….. Náš oblíbený pták se vznáší do výšky a my zjistíme, že vidíme jeho očima, jak sami sebe, tak i někde v dáli zář. Vydáváme se přes poušť k tomuto bodu. …… Během této cesty si položíme otázku. PROČ ? …………. Stále kráčíme pískem až si odpovíme na otázku, zjistíme, že tato záře vychází a zahaluje vrchol malého kopce, který se před námi objevil. …………… Náš průvodce pták se s námi rozloučí a usedá na kámen nedaleko. Dále pokračujeme sami. ……. Na vrcholu kopce je malá planinka a na ní stojí dva obrovské kameny se třetím přes ně. Tvoří jakousi bránu, kterou se může projít, a která nám otevírá cestu ke svému Božskému Já. Když přijdeme blíže, zjistíme, že tuto bránu uzavírá křišťálová stěna. Abychom mohli projít skrz, je zapotřebí mít ve svém srdci čistou bezpodmínečnou všeobjímající lásku. ………. Komu se podaří projít, ten se mnohé dozví ...…. i to, kdy odejít. ….. Zpátky už trefí, protože ví. …….

Komu se nepodaří projít, nechť setrvá v modlitbě, s pokorou poděkuje a vydá se na zpáteční cestu, při které ho doprovodí jeho okřídlený průvodce. Tato, zkušenost vám dává inspiraci k další práci. Až budete mít pocit, že jste připraveni, vydejte se na cestu znovu.

Pomalu začneme pohybovat prsty u nohou, potom u rukou, protřeme si dlaněmi obličej a oči, probereme se tady a teď na své židli nebo lehátku.

 

Vítej člověče